Proiectul de reamenajare a zonelor pietonale din perimetrul străzilor: Maria Cebotari – str. Alexei Șciusev – str. Sfatul Țării – str. Mihail Kogălniceanu din Chișinău a fost finalizat, anunță autoritățile municipale. De asemenea, clădirea Muzeului de Etnografie și Istorie Naturală care se află în această regiune este iluminată pe timp de noapte. 

Proiectul a fost inițiat de Agenția de Inspectare și Reabilitare a Monumentelor și elaborat de către SRL „Urban Life Projects”.

„În perioada de referință au fost executate lucrări de infrastructură: amenajarea trotuarelor (circa 2800 m²), instalarea iluminatului nocturn decorativ (39 de piloni pentru iluminarea zonei pietonale pe întreg perimetrul), precum și rampe pentru persoane cu mobilitate redusă, în prejma trecerilor pietonale, pavaj tactil. De asemenea, fațada Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din str. Mihail Kogălniceanu, 82 a fost iluminată decorativ (cu 64 de corpuri de iluminat)”, se menționează într-un comunicat de la Primărie.

Lucrările s-au desfășurat în perioada iulie – septembrie și au costat cca trei milioane de lei, surse prevăzute în bugetului municipal pentru anul 2019.

Foto: Chisinau.md

Foto: Chisinau.md

Foto: Chisinau.md

Foto: Chisinau.md

Foto: Chisinau.md

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!