Republica Moldova va avea un oficiu consular în Barcelona, Regatul Spaniei. Un proiect în acest sens a fost aprobat la ședința de azi a Guvernului. 

Potrivit responsabililor de la Guvern, în această regiune există un număr foarte mare de cetățeni moldoveni, iar crearea acestui birou este, astfel, o necesitate.

Postul consular vine să răspundă multiplelor solicitări ale diasporei, dar și să fluidizeze solicitanții de servicii consulare în Regatul Spaniei. Oficiul va acoperi inclusiv asistența de care au nevoie și conaționalii noștri din sudul Franței.

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, a anunțat de asemenea că în cadrul Consulatului din Frankfurt va mai activa încă un consul. Decizia vine după ce diaspora moldovenească a solicitat să fie asigurată funcționalitatea continuă a misiunii, mai ales că prezența cetățenilor din Republica Moldova în această zonă este în creștere, iar numărul acțiunilor consulare s-a dublat în ultimii 3 ani. Alocarea celei de-a doua unități de personal va debloca activitatea curentă a Consulatului General, care stagnează în legătură cu rechemarea și eliberarea din funcție a șefului de misiune precedent.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!