După ce președintele țării Igor Dodon a declarat public de mai multe ori că este necesară înlocuirea noilor miniștri și a adus mai multe critici la adresa Guvernului, prim-ministra Maia Sandu propune să fie și șeful statului întrebat ce a făcut timp de trei ani la Președinție. 

„Să-l întrebăm noi pe domnul Dodon ce rezultate sunt în urma șederii lui la Președinție timp de trei ani de zile? Bineînțeles că sunt foarte multe probleme care nu pot fi rezolvate peste noapte, dar acest Guvern a fost unicul care a putut să readucă finanțarea externă. Dincolo de asta, acest Guvern este ocupat cu curățarea țării de scheme de corupție. Poate cuiva nu-i place acest lucru, dar pentru noi asta este foarte important”, a declarat Maia Sandu într-un interviu pentru Europa Liberă.

Sandu a spus că nu sunt planificate schimbări ale componenței actualului Cabinet de Miniștri: „Prim-ministrul este unicul în drept să decidă cine trebuie să fie miniștri în continuare și cine nu trebuie să fie miniștri în continuare. Pentru moment, nu discutăm nicio schimbare în Guvern”.

„Am avut discuții chiar săptămâna aceasta cu cele trei componente ale majorității și le-am explicat că, dacă sunt întrebări la anumiți miniștri, acestea trebuie formulate pe platformă parlamentară, pentru că asta spune Constituția și, dacă răspunsurile nu sunt satisfăcătoare, atunci o să vin eu să discutăm, dar nu suntem gata să purtăm dialogul la televizor”, a mai spus Maia Sandu.

Actualul Guvern are 12 membri, dintre care doi au fost propuși de Partidul Socialiștilor, iar restul, de Blocul ACUM, cu excepția Irinei Vlah, care este aleasă direct de către locuitorii din UTA Găgăuzia,

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!