/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO.FOTO/ Cer majorarea tarifelor la călătorii! Ofurile transportatorilor și răspunsul guvernării

missing
09 octombrie 2019, ora 16:01

Sute de șoferi de rute interurbane au protestat astăzi în centrul capitalei. Aceștia cer majorarea tarifelor la serviciile de transport de călători pe care le oferă. Protestatarii declară că actualul venit din vânzarea biletelor nu le acoperă cheltuielile. 

„Am venit să cerem ridicarea tarifelor la biletele de călătorie pentru că este foarte mic. Cheltuielile sunt foarte mari și veniturile din vânzările biletelor nu le acoperă”, spune un șofer care menționează că are un salariu de circa două mii de lei. Conducătorul auto zice că și-ar dori să aibă un salariu de măcar șapte mii de lei, deși nu știe cum acest lucru acum este posibil.

Autoritățile spun că ar putea examina cerințele protestatarilor, dar mai întâi solicită ei la rândul lor ca aceștia să îmbunătățească și calitatea serviciilor pe care le prestează.

Șoferii zic și ei că ar vrea să schimbe condițiile de transportare a călătorilor spre bine, doar că pentru asta sunt necesare noi investiții: „Chiar de mâine nu o să se schimbe condițiile. Vom avea nevoie de timp ca să strângem bani și cred că în jumătate de an o să se schimbe”, spune un un șofer.

În același timp, premierul Maia Sandu declară că ieșirea de azi a șoferilor la protest dă de bănuit: „Am și eu o întrebare la transportatori: mă mir, de ce până astăzi nu i-am văzut să protesteze? De ce nu au protestat atunci când regimul oligarhic le interzicea să lucreze în anumite zile, atunci când la Chișinău se întâmplau proteste? Nu i-am văzut atunci să ceară creșterea tarifelor (…). E o problemă, noi suntem o țară săracă, oamenii au venituri mici și aprobarea majorării tarifelor nu se face așa cum cred unii reprezentanți ai acestei industrii”, a comentat prim-ministra.

Transportatorii solicită dublarea tarifului pentru călătorii, de la 48 de bani pentru un kilometru la 92 de bani.

Urmăriți un reportaj amplu la acest subiect deseară, în buletinele de știri de la TV8 de la orele 17:30, 19:00 și 21:00.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram