Fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, ar fi dat indicații Armatei Naționale să nu se supună noului Guvern, condus de Maia Sandu. Acest lucru s-ar fi întâmplat în iunie, când democrații refuzau să predea puterea. Declarația a fost făcută de Mihai Popșoi, președinte al Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor privind tentativa de puci anticonstituțional a PDM prin intermediul Curții Constituționale și Procuraturii Generale.

Popșoi susține că ar fi aflat despre acest lucru de la conducători ai Armatei Naționale.

”Nu exagerez când spun că eram în prag de război, putea să fie vărsare de sânge pentru că Plahotniuc, efectiv, fără niciun drept, dădea ordin efectivului de comandă al Armatei Naționale, le făcea un fel de instructaj politic”, a declarat Mihai Popșoi la ediția de aseară a emisiunii ”Politica” de la TV 8.

Potrivit președintelui Comisiei de anchetă, Vlad Plahotniuc ar fi dat ordine clare ca Armata Națională să stea de partea Guvernului Filip. Mai mult, ar fi făcut același lucru și în raport cu efectivul Ministerului de Interne.

L-am sunat pe fostul ministru al Apărării, Eugen Sturza, pentru o reacție însă acesta nu ne-a răspuns la telefon.

Invitat la emisiune, deputatul PDM, Nicolae Ciubuc, nu a comentat aceste afirmații, făcând doar aluzie că este vorba doar despre niște declarații ce nu sunt bazate pe dovezi solide. De asemenea, Ciubuc a spus că democrații nu vor participa la audierile organizate de Comisie, deoarece din ea fac parte doar deputați din actuala conducere, iar comisia ar avea un caracter politic.

”Verdictul îl putem concluziona deja din denumire. Noi am catalogat drept neeficientă, populistă și subiectivă activitatea acestei comisii”, a subliniat Nicolae Ciubuc, care este de părere că această comisie are drept scop denigrarea imaginii PDM.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!