/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Declarație: În iunie, Plahotniuc ar fi dat indicații Armatei Naționale să nu se supună Guvernului Sandu

missing
09 octombrie 2019, ora 12:33

Fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, ar fi dat indicații Armatei Naționale să nu se supună noului Guvern, condus de Maia Sandu. Acest lucru s-ar fi întâmplat în iunie, când democrații refuzau să predea puterea. Declarația a fost făcută de Mihai Popșoi, președinte al Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor privind tentativa de puci anticonstituțional a PDM prin intermediul Curții Constituționale și Procuraturii Generale.

Popșoi susține că ar fi aflat despre acest lucru de la conducători ai Armatei Naționale.

”Nu exagerez când spun că eram în prag de război, putea să fie vărsare de sânge pentru că Plahotniuc, efectiv, fără niciun drept, dădea ordin efectivului de comandă al Armatei Naționale, le făcea un fel de instructaj politic”, a declarat Mihai Popșoi la ediția de aseară a emisiunii ”Politica” de la TV 8.

Potrivit președintelui Comisiei de anchetă, Vlad Plahotniuc ar fi dat ordine clare ca Armata Națională să stea de partea Guvernului Filip. Mai mult, ar fi făcut același lucru și în raport cu efectivul Ministerului de Interne.

L-am sunat pe fostul ministru al Apărării, Eugen Sturza, pentru o reacție însă acesta nu ne-a răspuns la telefon.

Invitat la emisiune, deputatul PDM, Nicolae Ciubuc, nu a comentat aceste afirmații, făcând doar aluzie că este vorba doar despre niște declarații ce nu sunt bazate pe dovezi solide. De asemenea, Ciubuc a spus că democrații nu vor participa la audierile organizate de Comisie, deoarece din ea fac parte doar deputați din actuala conducere, iar comisia ar avea un caracter politic.

”Verdictul îl putem concluziona deja din denumire. Noi am catalogat drept neeficientă, populistă și subiectivă activitatea acestei comisii”, a subliniat Nicolae Ciubuc, care este de părere că această comisie are drept scop denigrarea imaginii PDM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram