Ruslan Codreanu, fostul primar interimar al capitalei, a cerut din nou Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală Municipală Chișinău (CECEM) să-l înregistreze în cursa pentru Primăria Chișinău, după ce ieri, Curtea de Apel Chișinău i-a dat dreptate și a anulat hotărârea primei instanțe prin care candidatului i s-a refuzat înregistrarea în cursa electorală. 

„Lupta noastră din ultimele două săptămâni s-a încheiat cu succes. Am demonstrat că toate semnăturile sunt oameni reali, am prezentat copiile la buletine și am demonstrat că sistemul a dat eroare. Regret că cei din Consiliul Electoral nu s-au prezentat cu onoare. Am demonstrat că avem dreptate”, a spus Ruslan Codreanu, după ce a depus demersul de a fi înscris în cursa electorală.

„Nu există altă opțiune, decât să mă înregistreze (…). Vom încerca la maxim să informăm chișinăuienii că suntem în cursă”, a mai spus Codreanu.

Potrivit lui, membrii CECEM au la dispoziție maxim 24 de ore pentru a se pronunța, dacă-i acceptă sau nu cererea de înregistrare în cursa electorală.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!