Ruslan Codreanu, fostul primar interimar al capitalei, a cerut din nou Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală Municipală Chișinău (CECEM) să-l înregistreze în cursa pentru Primăria Chișinău, după ce ieri, Curtea de Apel Chișinău i-a dat dreptate și a anulat hotărârea primei instanțe prin care candidatului i s-a refuzat înregistrarea în cursa electorală. 

„Lupta noastră din ultimele două săptămâni s-a încheiat cu succes. Am demonstrat că toate semnăturile sunt oameni reali, am prezentat copiile la buletine și am demonstrat că sistemul a dat eroare. Regret că cei din Consiliul Electoral nu s-au prezentat cu onoare. Am demonstrat că avem dreptate”, a spus Ruslan Codreanu, după ce a depus demersul de a fi înscris în cursa electorală.

„Nu există altă opțiune, decât să mă înregistreze (…). Vom încerca la maxim să informăm chișinăuienii că suntem în cursă”, a mai spus Codreanu.

Potrivit lui, membrii CECEM au la dispoziție maxim 24 de ore pentru a se pronunța, dacă-i acceptă sau nu cererea de înregistrare în cursa electorală.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!