/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Filip, reacție după acuzațiile privind monopolul pieței de nuci: ”Declarații goale, fără nicio dovadă concretă”

missing
10 octombrie 2019, ora 17:44

Fostul premier al țării, în prezent președinte al Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip a venit cu o reacție la învinuirile aduse de președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Igor Munteanu și deputatul ACUM, Alexandru Slusari privind monopolul pieței miezului de nucă. Filip susține că sunt ”declarații goale, fără nicio dovadă concretă”.

”Subiectul nucilor apare în spațiul public, de regulă, cu puțin timp înainte de alegeri. Înainte de alegerile din februarie a început cu “am auzit oamenii la piață”, iar acum continuă în același stil: declarații goale, fără nicio dovadă concretă. A fost creată o comisie la Ministerul Agriculturii. N-a găsit nimic, așa că s-a apucat Guvernul de lucru. Pentru că n-au găsit nimic din nou, investigațiile s-au mutat la Parlament. Și asta pentru ca deputații să poată declara orice, fără ca să poarte răspundere. Cu milă am privit acest briefing, autorii cărora s-au sfiit să-mi pronunțe clar numele, pentru că știu și ei că nu sunt vinovat cu nimic.
Credeam că actuala guvernare nu poate cădea mai jos decât a demonstrat până acum, dar iată că metodele lor ne conving că nu au nimic sfânt. Cu mișelie atacă familia și copiii. Un act josnic și ticălos, care nici măcar politic nu poate fi numit”, a reacționat Pavel Filip.

Amintim că Comisia parlamentară economie, buget și finanțe cere companiilor exportatoare de nuci să revină la prețul de achiziție din 2016, pentru că acesta a fost micșorat artificial atunci din cauza unui monopol.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram