/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Peste 1 600 de declarații de avere și interese personale, verificate de ANI în acest an

missing
10 octombrie 2019, ora 15:19

Peste 1600 de declarații de avere și 340 de sesizări au primit spre examinare cei șapte și ulterior 11 inspectori de integritate, În primele 9 luni ale acestui an. Astfel, au fost perfectate 295 de procese-verbale de inițiere sau de neinițiere a controlului și 98 de acte de constatare, două treimi dintre care s-au soldat cu încălcări.

Astfel, 50 de acte de constatare s-au referit la încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese, 17 – al incompatibilităților, 6 – al averilor și intereselor personale și 1 – al restricțiilor.

Urmare a rămânerii definitive a actelor de constatare, în privința a 61 de persoane verificate, s-a solicitat sau se va solicita încetarea mandatului, a raporturilor de muncă ori de serviciu, fiind decăzuți din dreptul de a mai exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică pe un termen de trei ani.

Totodată, în aceeași perioadă, Inspectoratul de integritate a inițiat 90 de cauze contravenționale, în cadrul cărora a aplicat amenzi în sumă 93 500 de lei, și a eliberat aproape 1000 de certificate de integritate.

Cele mai multe contravenții (43) s-au referit la art. 3302 „Încălcarea regulilor de declarare a averii și intereselor personale” ( Depunerea tardivă sau nedepunerea declarațiilor). Procese-verbale contravenționale de acest fel au fost perfectate în privința a 14 deputați sau ex-deputați, 7 judecători, 7 procurori, 6 primari ș.a.

Mai multe detalii despre activitatea inspectorilor în cele 9 luni ale acestui an găsiți aici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram