/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Ruslan Codreanu: Consiliul Electoral nu se grăbește să mă înregistreze în cursă, deși este decizia Curții de Apel

10 octombrie 2019, ora 06:31

Chiar dacă acum aproape două zile Curtea de Apel Chișinău a adoptat o decizie prin care impune Consiliul Electoral din Chișinău să-l înregistreze pe Ruslan Codreanu în calitate de candidat independent la alegerile locale din Chișinău, acesta spune că reprezentanții acestei autorități electorale nu se grăbesc să-l înregistreze în lista candidaților ca să poată să înceapă campania electorală. 

„Deşi decizia Curții de Apel este definitivă şi executorie, organele electorale continuă să ne saboteze. Nu vor sub nicio formă să ne înregistreze! Nu ştiu ce fel de stat de drept vrem să construim dacă reprezentanții partidelor aflate la guvernare din organele electorale încalcă legea într-un mod atât de flagrant.

Ne-au furat două saptămâni din campanie, ne-au plimbat de la o instituție la altă instituție, au încălcat toate procedurile posibile, au invocat motive absurde precum că pe liste e scris cu pixuri diferite. Nu poți exclude arbitrar concurenții din cursă. În această manieră exercițiul democratic care urmează nu poate fi catalogat drept alegeri”, a comentat fostul edil interimar al capitalei.

Astăzi, Ruslan Codreanu va susține o conferință de presă la acest subiect.

Ieri-dimineața, fostul primar interimar al capitalei a cerut din nou Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală Municipală Chișinău (CECEM) să-l înregistreze în cursa pentru Primăria Chișinău, după ce cu o zi înainte, Curtea de Apel Chișinău i-a dat dreptate și a anulat hotărârea primei instanțe prin care candidatului i s-a refuzat înregistrarea în cursa electorală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram