Un procuror din cadrul Procuraturii Anticorupție a fost reținut aseară de către colegii săi, după ce a fost prins în flagrant în momentul primirii unei mite de 1500 de euro de la un polițist, învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu. Acesta a fost plasat în arest preventiv în izolatorul CNA pentru 72 de ore, își recunoaște vina și participă la acțiunile de urmărire penală, a declarat șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morar, într-un briefing de presă.

Cei doi s-ar fi întâlnit într-un local din sectorul Botanica al capitalei, procurorul anticorupție spunându-i polițistului că banii ceruți drept mită ar fi pentru el și conducerea Procuraturii. Acesta urma să obțină o decizie favorabilă polițistului pe marginea cauzei penale pentru depășirea atribuțiilor de serviciu.

Mai exact, polițistul ar fi întocmit un proces verbal pentru consum de droguri în privința unei persoane aflate în stare de ebrietate narcotică la volan.

”Eu regret că un asemenea caz a fost posibil, pentru mine este deranjant pentru că sunt responsabil de combaterea corupției”, a menționat Viorel Morari.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!