Republica Moldova se clasează pe locul 86 în Clasamentul Global al Competitivității din anul 2019. Țara noastră a urcat doar două poziții față de anul 2018. Datele au fost prezentate de Forumul Economic Mondial în cadrul Raportului anual privind Indexul Competitivității Globale. 

Raportul evaluează capacitatea țărilor de a oferi cetățenilor un nivel ridicat de prosperitate în funcție de modul în care sunt folosite resursele disponibile.

Cei mai slabi indicatori, pentru Republica Moldova rămân a fi în continuare –  sistemul financiar și mărimea pieței interne, unde am fost clasați pe locurile 128 și 126 din cele 141 de țări reprezentate în clasament.

Raportul este întocmit în baza a 12 indicatori, printre care stabilitatea macroeconomică, piața de consum, sistemul financiar, infrastructura, dezvoltarea afacerilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!