/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Republica Moldova a urcat două poziții în clasamentul global al competitivității

missing
11 octombrie 2019, ora 14:50

Republica Moldova se clasează pe locul 86 în Clasamentul Global al Competitivității din anul 2019. Țara noastră a urcat doar două poziții față de anul 2018. Datele au fost prezentate de Forumul Economic Mondial în cadrul Raportului anual privind Indexul Competitivității Globale. 

Raportul evaluează capacitatea țărilor de a oferi cetățenilor un nivel ridicat de prosperitate în funcție de modul în care sunt folosite resursele disponibile.

Cei mai slabi indicatori, pentru Republica Moldova rămân a fi în continuare –  sistemul financiar și mărimea pieței interne, unde am fost clasați pe locurile 128 și 126 din cele 141 de țări reprezentate în clasament.

Raportul este întocmit în baza a 12 indicatori, printre care stabilitatea macroeconomică, piața de consum, sistemul financiar, infrastructura, dezvoltarea afacerilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram