/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Un nou sondaj electoral! Andrei Năstase se depărtează mult de Ion Ceban

missing
11 octombrie 2019, ora 12:12

La o săptămână distanță de alegerile locale, socialistul Ion Ceban înregistrează rezultate mult mai bune în sondajele electorale față de principalul său contracandidat Andrei Năstase. Potrivit unui nou sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor, candidatul PSRM ar acumula 46,6%, iar cel al blocului ACUM – 31,1%.  

„Staful electoral al Blocului ACUM trebuie să se clarifice de ce a crescut această discrepanță. Există posibilitatea să nu fie al doilea tur al alegerilor. Dar totul depinde de prezența la vot a electoratului de dreapta”, a declarat Victor Mocanu, președintele Asociației Sociologilor și Demografilor.

În top cinci mai intră Octavian Țîcu, care l-a depășit pe liberalul Dorin Chirtoacă și Valeriu Munteanu.

Același sondaj mai arată că o bună parte dintre chișinăuieni – 18,2% sunt încă indeciși: nu se vor prezenta la urne, sau nu știu deocamdată pe cine să voteze.

Pentru Consiliul Municipal Chișinău, opțiunile cetățenilor sunt asemănătoare cu cele pentru funcția de primar. Cele mai multe mandate de consilieri municipali le-ar lua Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM, urmat de Partidul Liberal.

Din totalul respondenților deciși, 44,8% au optat pentru PSRM, 26,8% pentru ACUM și 10,9% susțin Partidul Liberal.

Sondajul a fost realizat în perioada 27 septembrie – 8 octombrie, pe un eșantion de  1189 de respondenți din Chișinău și are o marjă de eroare de 3%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram