Vlad Roșca, unul dintre avocații lui Vlad Plahotniuc, care-l reprezintă pe fostul lider al Partidului Democrat (PDM) în dosarul de spălare de bani din Republica Moldova, nu este de acord cu decizia magistraților de a-l aresta preventiv. Acesta consideră că procurorii nu au probe suficiente pentru acest demers.

„Din materialele dosarului nu văd probe sau bănuială rezonabilă în privința domnului Plahontniuc în săvârșirea acestei infracțiuni. Faptul că organul de urmărire penală a întocmit o schemă în care a indicat că domnul Plahotniuc ar avea vreo legătura cu anumite intreprinderi, care sunt descrise în ordonanța de punere sub învinuire, nicidecum nu dovedește implicarea lui sau faptul că el este beneficiar final al acestei întreprinderi, aceste circumstanțe se confirmă prin cu totul alte mijloace și n-are decât organul de drept să probeze”, a declarat avocatul.

Cât privește revenirea lui Vlad Plahotniuc în țară, apărătorul spune că nu cunoaște când și dacă acest lucru se va realiza. Avocatul susține că a cerut amânarea audierilor cu trei săptămâni pentru că în acest răstimp cu siguranță Plahotniuc nu va fi în Moldova: „Anume din aceste considerente am solicitat amânarea cu trei săptămâni, ce va fi mai departe, nu cunosc”, a precizat Vlad Roșca.

Astăzi, magistrații de la Judecătoria sectorului Ciocana au admis cererea procurorilor și au emis mandat de arestare preventivă pe numele lui Vlad Plahotniuc pentru un termen de 30 de zile. Ex-liderul PDM este cercetat penal în Republica Moldova pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!