Moldoveanul Ion Rotaru a luat trofeul la un concurs internațional de floristică, care s-a desfășurat în Portugalia în perioada 8-12 octombrie. La competiție au participat 15 floriști din șapte state, iar Ion a ocupat locul doi, după o concurentă din Rusia. În același timp, s-a organizat separat și Campionatul Portugaliei la floristică la care Ion Rotaru s-a clasat pe prima poziție. Astfel, moldoveanul s-a ales cu două trofee.

Fiecare dintre participanți a pregătit câte cinci compoziții în cele trei zile de concurs. Tematica lucrărilor a fost diferită, la fel ca și florile utilizate pentru buchete. O lucrare a fost pregătită din timp și adusă de participanți de acasă – buchetul de mireasă.

„Fiecare concurs are momentele sale. Deși am mai fost campion al Portugaliei, de fiecare dată sunt emoții noi, sunt lucrări noi. Îmi pare rău că nu am mai mult timp să mă pregătesc de aceste concursuri, pentru că un concurs necesită foarte multă pregătire, dar sunt fericit că din puținul timp pe care l-am avut am reușit să mă pregătesc și să-mi mențin statutul”, a spus Ion Rotaru pentru TV8.md.

Ion Rotaru a ajuns un florist foarte apreciat în Portugalia. Acesta și-a deschis propriul atelier la Lisabona și este solicitat să creeze decorul floral la evenimente de lux din țara în care a emigrat.

Recent, Ion Rotaru a apărut și pe coperta revistei tipărite de „Air Moldova”, care a scris istoria lui de succes. Aceasta este răsfoită de pasagerii de la bordul avioanelor în timpul călătoriilor.

 

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!