Ruslan Codreanu este decis să se adreseze la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, după ce Curtea Supremă de Justiție a anulat ieri hotărârea Curții de Apel Chișinău și l-a exclus din cursa electorală pentru fotoliul de primar al capitalei.

Codreanu califică decizia magistraților ca fiind una politică.

CEC a luat o decizia politică. Se creează impresia că Primăria a fost cedată. Jocurile deja s-au făcut și împărțeala a avut loc. Vom merge mai departe, inclusiv la CtEDO”, a declarat Codreanu în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta solicită demisia conducerii Comisiei Electorale Centrale și a Consiliului Electoral de Circumscripție, învinuindu-i că acționează la comandă și nu penalizează concurenții electorali care au acoperirea politică a guvernării.

Resursa administrativă este folosită de Ion Ceban și de Andrei Năstase, care nu sunt excluși din cursă, iar CEC-ul se face că plouă… Ați fost învinși de propriul sistem. Schimbările se fac altfel. Constat că butoiul cu vin a fost băut, merindele au fost mâncate și corabia continuă să rămână în derivă”, a ironizat Codreanu pe seama declarațiilor Maiei Sandu pe care le-a făcut la prezentarea raportului pentru 100 de zile de zile de activitate.

Ruslan Codreanu a citit și câteva pasaje din decizia de judecată emisă ieri de CSJ în care se spune că semnăturile colectate de echipa sa sunt valabile, persoanele au domiciliul în circumscripția Chișinău și contrariul nu a fost demonstrat. Iar invalidarea semnăturilor a fost o eroare de sistem.

Amintim că Ruslan Codreanu intenționa să candideze independent la alegerile locale din 30 octombrie, dar Consiliul Electoral de Circumscripție (CECEM) a invalidat peste o mie de semnături colectate de la chișinăuieni în susținerea sa. Astfel, acesta nu a fost înregistrat în calitate de concurent electoral.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!