Deputații au selectat astăzi primii șase experți care vor face parte din Consiliul Consultativ al Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului (CEB). Printre aceștia, sunt și persoane stabilite în Franța, Marea Britanie și Olanda, anunță Igor Munteanu, președintele Comisiei economie.

„Urmează să stabilim un algoritm de interacțiune și consultare eficientă, luând în considerație și faptul că în Consiliul Consultativ și-au dat acordul să participe experți recunoscuți atât la Chișinău, cât și în diasporă, implicând persoane cu reședință la Londra, Amsterdam și Paris”, a scris Munteanu pe Facebook.

Deputatul îndeamnă toate persoanele care au experiență în diferite domenii și pot oferi suport și expertiză membrilor Comisiei economie să  expedieze CV-ul și o scrisoare de motivație la Parlament.

Temele de mare interes pentru CEB rămân: reglementarea mediului de afaceri, sistemul financiar, procesul bugetar, asigurările, energia și administrarea proprietății publice.

„Comisia economie, buget și finanțe va institui în cel mai apropiat timp grupuri de lucru tematice pentru a accelera reformele inițiate de Guvern și a identifica soluții eficiente de deblocare a economiei naționale și inițiativei private. Suntem deschiși pentru dialog și colaborare”,  precizează Munteanu.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!