/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Lilian Carp îl contrazice pe Octavian Țîcu: „Nu s-au făcut presiuni”. Ce spun democrații

16 octombrie 2019, ora 13:55

Deputatul Octavian Țîcu acuză că asupra deputaților din Blocul ACUM se fac presiuni ca aceștia să nu semneze inițiativa sa ce prevede crearea unei comisii parlamentare, care să ancheteze acțiunile șefului statului prin prisma trădării de Patrie. Colegii săi din Parlament neagă acuzațiile.

La ambele componente (n.r. fracțiunile PAS și PPDA) s-au făcut presiuni explicite să nu semneze, deputații fiind amenințați cu excluderea din fracțiune și din partid”, a acuzat Octavian Țîcu.

Contactat de TV8.md, președintele fracțiunii „Platforma DA”, Alexandru Slusari, a declarat că subiectul nici nu a fost a abordat, cu atât mai mult nu s-au făcut niciun fel de presiuni asupra deputaților.

„Dl Țîcu este în campanie electorală și având un rating mic și șanse minime de câștig face tot felul de declarații pentru a fi cât mai vizibil”, a comentat Slusari.

Declarațiile acestuia sunt confirmate și de deputatul Lilian Carp, care a semnat inițiativa lui Țîcu, împreună cu Iurie Reniță.

„Nu am discutat despre asta la fracțiune. Asupra mea nu s-au făcut presiuni. Întotdeauna am avut libertatea să semnez ceea ce cred de cuviință”, ne-a spus Lilian Carp.

Pe de altă parte, democrații afirmă că sunt gata să semneze în orice moment inițiativa lui Octavian Țîcu privind crearea Comisiei parlamentare care să ancheteze acțiunile lui Igor Dodon de trădare de Patrie.

Deputatul Vladimir Cebotari a declarat pentru TV8.md că acest subiect s-a discutat la fracțiunea PDM și au decis să susțină proiectul și la înregistrare și la o eventuală votare în Parlament.

Am discutat personal cu Octavian Țîcu și i-am spus că suntem gata să semnăm. Am înțeles că dl Țîcu își dorește ca proiectul să fie semnat în primul rând de colegii din Blocul ACUM, dar noi suntem gata să-l semnăm și să votăm în Parlament”, afirmă Cebotari.

Amintim că, pentru înregistrare în Parlament, inițiativa lui Octavian Țîcu trebuie să fie semnată de cel puțin cinci deputați. Ulterior, deputații trebuie să voteze pentru introducerea proiectului pe ordinea de zi a unei ședințe de Parlament și să voteze ulterior pentru crearea comisiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram