/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Vlad Plahotniuc, căutat deocamdată doar în Moldova. Când ar putea fi anunțat și în căutare internațională

missing
17 octombrie 2019, ora 13:38

Vlad Plahotniuc este căutat deocamdată doar în țara noastră. Fostul lider al Partidului Democrat din Moldova ar putea fi anunțat și în căutare internațională, spune procurorul general interimar Dumitru Robu.

”Toate acțiunile prevăzute de lege o să fie întreprinse de Procuratură, inclusiv și căutarea internațională”, a spus Robu.

Dumitru Robu susține că fostul democrat urmează a fi localizat, abia apoi vor putea fi luate alte măsuri legale în privința acestuia.

”Din câte cunoașteți, în privința dumnealui a fost emis mandat de arest, a fost anunțat în căutare, urmează deja ca instituțiile responsabile de căutarea persoanei să îl localizeze și să întreprindă toate acțiunile prevăzute de lege”, a precizat Dumitru Robu.

”Când o să fie localizat, deja noi o să întreprindem următorii pași. Procesual, dacă e anunțat în căutare, este localizat și se solicită extrădarea doar după informarea Procuraturii despre faptul că persoana e localizată”, a mai explicat procurorul general interimar.

Amintim că pe numele lui Vlad Plahotniuc a fost emis mandat de arest pentru 30 de zile. Fostul lider democrat este cercetat penal în Republica Moldova pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Acesta a fost invitat la audieri la Procuratura Anticorupție la începutul acestei săptămâni, însă nu s-a prezentat. Avocații fostului președinte al PDM au cerut amânarea audierilor pentru aproximativ trei săptămâni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram