Tutun pentru narghilea, pistol cu gaz, cartușe, tablete electronice, camere web și produse cosmetice cu marcajul unui brand renumit au fost reținute de angajații postului vamal Leușeni. Patru dintre cele cinci tentative de trafic ilicit au fost înregistrate pe sensul de intrare în țară. Astfel, ce care se fac vinovați nu au declarat mărfurile vameșilor pentru a evita achitarea plăților corespunzătoare.  

În primul caz, obiectul documentării îl constituie un lot de tutun pentru narghilea fără acte de proveniență, depistat, la ieșire din țară, într-un autocar de pe ruta neregulată Chișinău–Satul Mare (România). Ca urmare a controlului fizic al mijlocului de transport, funcționarii vamali au ridicat 232 kg de tutun produs în Emiratele Arabe Unite, camuflat, printre bagajele pasagerilor, în genți și cutii, informează Serviciul Vamal.

Cea de-a doua reținere a fost semnalată la intrare în țară, în cadrul scanării bagajelor personale ale pasagerilor unui microbuz care venea din Germania, astfel fiind stabilită prezența unui obiect suspect în valiza unui moldovean în vârstă de 32 de ani. În urma verificărilor, vameșii au depistat un pistol cu gaz „Trade Mark” și 60 de cartușe de calibru 9 mm, nedeclarate în conformitate cu cerințele legale.

Tot în cadrul controlului, într-un microbuz care transporta colete din Germania, au fost depistate produse cosmetice, de parfumerie și igienă personală. Acestea aveau marcajele unui brand de lux, fără acte de proveniență.

În alte două cazuri, angajații postului vamal Leușeni au reținut 93 de camere web și 22 de tablete electronice, pentru care conducătorii auto nu au putut prezenta niciun document confirmativ.

Loturile au fost reținute și transmise subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și sancționării persoanelor implicate conform legislației în vigoare.

Foto: customs.gov.md

Foto: customs.gov.md

Foto: customs.gov.md

Foto: customs.gov.md

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!