/FOTO. VIDEO. EXCLUSIV/ Cum arată „noul” sediu al PDM și biroul lui Filip

18 octombrie 2019, ora 12:52

Președintele Partidului Democrat (PDM) a făcut o excursie echipei postului nostru de televiziune TV8 la sediul „nou” în care s-au mutat recent democrații. Pavel Filip ne-a arătat biroul în care lucrează și câteva săli de ședințe. 

Aceasta este sala ședințelor. Cu părere de rău nu avem echipament de sonorizare. O să-l aduceți de la sediul de pe Armenească? – Nu, pentru că acolo echipamentul de sonorizare nu aparține partidului. – Veți cumpăra echipament nou? Este necesar, pentru că, când este multă lume aici, trebuie să ridici vocea ca să audă toți”, a spus Pavel Filip.

În cabinetul personal al lui Filip am văzut două mese și o canapea. Pe masa de lucru al președintelui PDM se află un set de birou, un telefon fix, despre care spune că nici nu știe dacă funcționează  și câteva mere. Acesta a mai spus că biroul care l-a avut pe strada Armenească „era de două ori mai mic” decât acesta de pe strada Tighina. Filip spune că și-a luat de acolo doar calculatorul personal.

Este absolut totul cum a fost înainte. Poate înainte a fost mai bine amenajat puțin și sala de ședințe, dar urmează în timp să ne facem mai confortabili aici. În sediul acesta ne simțim mai confortabil. Este un telefon de care încă nu mă folosesc, pentru că încă nu este programat. – Văd aici și un televizor. L-ați adus dumnevoastră sau era aici? – Totul ce vedeți aici în birou, era și înainte. Nu a fost nici o schimbare”, spune Filip.

Politicianul s-a lăudat și cu biblioteca improvizată din cabinetul său, care potrivit acestuia, nu îi aparține lui.

Cărțile acestea au fost tot aici la birou. Se vede că au fost făcute cadouri. – Nu ați reușit să le răsfoiți. – Nu, că în mare majoritate nu sunt cărți de citit.

– Ne-am acomodat repede și bine, mai ales în că suntem în el în plină campanie electorală. – V-ați amenajat și locul de muncă. – Da, da. Așa condiții minime, dar atmosfera-i plăcută, colegii sunt buni. – Văd că aveți două calculatoare în față. – Unu-i de rezervă. Nu funcționează așa-i mai mult pentru decor”, a spus un angajat al partidului.

Anterior, acest birou a fost ocupat de către președintele Curții de Conturi Marian Lupu.

Sediul de pe strada Armenească, în care democrații s-au mutat în ianuarie 2018 i-a costat patru milioane de lei. După plecarea lui Vladimir Plahotniuc odată cu schimbarea puterii, democrații au început să vorbească despre probleme financiare, iar din cauza lor au fost nevoiți să caute un alt sediu. Cu o lună în urmă, au făcut anunțul oficial că au revenit la sediul vechi de pe strada Tighina. Pentru chiria acestuia nu achită nimic, plătesc doar serviciile comunale, pentru că sediul aparține uneia dintre fiicele lui Dumitru Diacov.

Un interviu mai amplu, urmăriți diseară la buletinele de știri de la orele 19:00 și  21:00, doar la TV8.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram