Adresa secției de vot din Paris, din circumscripția uninominală 50, la Vest de Republica Moldova, unde urmează să voteze moldovenii pentru alegerile parlamentare noi, a fost schimbată. Cetățenii sunt așteptați la urne pe adresa: Boulevard Berthier 95 .

Vasile Calmațui, care candidatează independent la funcția de deputat pe această circumscripție acuză Comisia Electorală Centrală că a încălcat legislația, că nu ar avea dreptul să schimbe locația dacă au rămas mai puțin de 25 de zile până la alegeri.

„Pe parcursul campaniei electorale, am depus eforturi considerabile prin care am informat alegătorii despre locaţiile unde pot vota aceştia. Pe ultima sută de metri, încălcând termenul limită, autorităţile au hotărât să modifice locaţia, asta deşi spaţiul pentru secţia de vot iniţială era oferit gratuit, era accesibil, iar aici s-au desfăşurat fără probleme ultimele trei scrutine”, a declarat candidatul independent Vasile Calmaţui.

Potrivit acestuia, autorităţile electorale au argumentat că secția de vot se află pe teritoriul bisericii.

„Este ridicol să invoci acest argument în statul în care preşedintele nu se deplasează nicăieri fără un alai de preoţi. Chiar dacă am depus contestaţie la CEC, decizia este amânată, ceea ce denotă că, din lipsă de argumente concludente, autorităţile încearcă să tărăgăneze rezolvarea acestei probleme”, a precizat Calmaţui.

Duminică, 20 octombrie, pe lângă alegerile locale generale, vor avea loc și alegeri parlamentare noi în patru circumscripţii.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!