Război în Ucraina, ziua 220: Leand-lease și avertizarea SUA, iar Kadîrov cere bombă atomică. GUR: Vom reveni la frontiera din 1991

politic

La trei ani după ce a votat „legea miliardului”, Candu spune că este pentru abrogarea acesteia

18 octombrie 2019, ora 07:00
Distribuie:

La trei ani după ce a votat „legea miliardului”, care prevede acoperirea din contul bugetului public a găurii financiare, survenite din jaful sistemului bancar, deputatul democrat Adrian Candu își dorește abrogarea acesteia.

„Dumneavoastră, cei din Blocul ACUM, aţi venit în Parlament şi aţi promis că veţi anula această lege. Dacă mâine în Parlamentul Republicii Moldova, inclusiv noi (democraţii), venim cu o iniţiativă ca să anulăm legea care presupune, cum spuneţi dumneavoastră, împovărarea cetăţenilor, o anulaţi?”, l-a întrebat deputatul democrat pe preşedintele Comisiei privind frauda bancară Alexandru Slusari, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

În replică, cel din urmă a declarat: „Eu sunt deputat şi o să o votez”.

În acest context, Alexandru Slusari s-a arătat nedumerit de ce deputaţii democraţii cu trei ani în urmă au votat „legea miliardului”, iar astăzi cer abrogarea acesteia.

Adrian Candu a precizat că legea sus menţionată a fost votată în urma cerinţelor impuse de către Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Amintim că „legea miliardului” prevede convertirea în datorie de stat a creditelor de urgență, în mărime de 13,5 miliarde de lei, transferate de Banca Națională a Moldovei către trei bănci devalizate prin jaf în anul 2014.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram