La trei ani după ce a votat „legea miliardului”, care prevede acoperirea din contul bugetului public a găurii financiare, survenite din jaful sistemului bancar, deputatul democrat Adrian Candu își dorește abrogarea acesteia.

„Dumneavoastră, cei din Blocul ACUM, aţi venit în Parlament şi aţi promis că veţi anula această lege. Dacă mâine în Parlamentul Republicii Moldova, inclusiv noi (democraţii), venim cu o iniţiativă ca să anulăm legea care presupune, cum spuneţi dumneavoastră, împovărarea cetăţenilor, o anulaţi?”, l-a întrebat deputatul democrat pe preşedintele Comisiei privind frauda bancară Alexandru Slusari, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

În replică, cel din urmă a declarat: „Eu sunt deputat şi o să o votez”.

În acest context, Alexandru Slusari s-a arătat nedumerit de ce deputaţii democraţii cu trei ani în urmă au votat „legea miliardului”, iar astăzi cer abrogarea acesteia.

Adrian Candu a precizat că legea sus menţionată a fost votată în urma cerinţelor impuse de către Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Amintim că „legea miliardului” prevede convertirea în datorie de stat a creditelor de urgență, în mărime de 13,5 miliarde de lei, transferate de Banca Națională a Moldovei către trei bănci devalizate prin jaf în anul 2014.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!