/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Urmărire penală pe faptul facilitării trecerii frontierei de stat pentru așa-zisul ministru de Interne de la Tiraspol

18 octombrie 2019, ora 15:19

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a dispus pornirea urmăririi penale pentru abuz de serviciu comis de către angajații sectorului Poliției de Frontieră al Aeroportului de la Chișinău, atunci când au facilitat trecerea frontierei de stat pentru așa-zisul ministru de interne al autoproclamatei republici nistrene, Ruslan Mova și familia acestuia, în perioada anilor 2017 – 2019.

Dacă vor fi găsite vinovate de către instanța de judecată, fiecare dintre persoanele vizate riscă amendă de până la 117 500 de lei sau până la șase ani de închisoare.

Cauza penală a fost expediată pentru efectuarea urmăririi penale Centrului Național Anticorupție.

Amintim că un polițist de frontieră a fost filmat de camerele de supraveghere de la Aeroportul Internațional Chișinău cum „facilitează” trecerea frontierei de către așa-zisul ministru de interne de la Tiraspol, Ruslan Mova.

Din imaginile video surprinse de camerele din Aeroport se vede cum polițistul de frontieră îl întâmpină pe așa-numitul demnitar din regiunea transnistreană și-l conduce la punctul de control al pașapoartelor, apoi îi ia acestuia documentul de călătorie și-l prezintă controlorilor. Ulterior, angajatul Poliției de Frontieră îi întoarce pașaportul „oaspetelui” de la Tiraspol.

Ulterior, șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi a declarat că cinci angajați ai Poliției de Frontieră ar avea implicații în aceste treceri ale frontierei de către așa-zisul demnitar transnistrean. Unii dintre ei ar fi fost eliberați din funcții, iar alții, ar fi scris cereri de demisie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram