Un tânăr de 20 de ani din comuna Băcioi, municipiul Chișinău, a fost reținut de oamenii legii pentru că ar fi furat un automobil de model ,,Honda Insigna”. Totul s-a produs pe 14 octombrie într-o spălătorie auto amplasată pe șoseaua Muncești din sectorul Botanica al capitalei.

Polițiștii au fost alertați de către proprietarul automobilului, un tânăr în vârstă de 23 de ani. Acesta a spus că i-a fost răpit automobilul de pe șoseaua Muncești.

Tânărul a mai comunicat forțelor de ordine că a lăsat automobilul la spălătorie auto pe data de 13 octombrie și urma să îl ia la data de 14 octombrie, iar când a venit după automobil acesta nu mai era. Prejudiciul cauzat tânărului constituie 116 370 lei.

Ulterior, oamenii legii au stabilit că infracțiunea a fost comisă de către un tânăr care activa pe un termen de probă la spălătoria auto de pe str. Muncești și fără consimțământul proprietarului a luat automobilul deplasându-se într-o direcție necunoscută.

În urma măsurilor întreprinse de către forțele de ordine a fost stabilit atât locul aflării  individului cât și a automobilului, în comuna Băcioi.

Suspectul a fost escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acestora, tânărul și-a recunoscut vinovăția declarând că în momentul comiterii infracțiunii se afla în stare de ebrietate și a luat automobilul pentru a se plimba prin oraș.

Tânărul a fost reținut pe un termen de 72 de ore în Izolatorul Direcției de Poliție a mun. Chișinău și cercetat penal pentru răpirea mijlocului de transport, faptă  care conform legislației penale în vigoare se  pedepseşte cu amendă în mărime de la 29 000 la 67 500 lei sau cu închisoare pe un termen de la unul la trei ani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!