Au încercat să scape de achitarea plăților vamale și au ascuns marfa nedeclarată. Este cazul a doi indivizi care au tăinuit de oamenii legii scule electrice și geci. Bunurile ascunse și fără acte de proveniență au fost reținute și transmise subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal, care cercetează cazul sub toate aspectele legale.

Potrivit vameșilor, în primul caz, în rezultatul verificării trenului de pe ruta „Cernăuți – Larga”, echipa mixtă din cadrul postului vamal Larga a identificat un cetățean al Republicii Moldova.

Gențile acestuia erau ticsite cu geci pentru femei și bărbați, pentru care nu a putut prezenta niciun act confirmativ. În consecință, oamenii legii au întocmit un proces contravențional.

În cel de-al doilea caz, vameșii și polițiștii de frontieră de la postul vamal Criva au fost asistați de patrupedul Poliției de Frontieră, Charly, în depistarea bunurilor. Acestea erau tăinuite într-un microbuz marfar.

Conducătorul auto a ascuns o parte din bunurile transportate ilicit sub garnitură și a refuzat să se supună unor cerințe legale în timpul efectuării controlului vamal, încercând să intimideze, prin acțiunile sale, angajații de la frontieră.

Foto: customs.gov.md

 

Foto: customs.gov.md

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!