Candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la alegerile parlamentare pe circumscripția nr.50 din Europa, Dorin Dușciac, a semnalat posibile suspiciuni de fraudare a alegerilor parlamentare noi în circumscripția în care candidează. Potrivit lui, zeci de autocare urmează mâine să-i transporte alegători la secțiile de votare din unele județe din România, învecinate cu țara noastră. Candidatul PUN spune că oamenilor li s-a promis între 100 și 500 de lei pentru vot. Contactați de redacție, reprezentanții Comisiei Electorale Centrale (CEC) au declarat că, în cazul în care suspiciunile se vor adeveri, vor fi inițiate investigații.

„Din surse de încredere mi s-a comunicat că se pregătește o operațiune de fraudare masivă a alegerilor parlamentare noi de mâine, în circumscripția nr. 50, la vest de Republica Moldova”, a scris pe pagina sa de Facebook, Dorin Dușciac.

Potrivit lui, pentru mâine sunt pregătite zeci de autocare ce urmează să transporte persoane în mod organizat în unul din cele patru orașe din județele României învecinate cu țara noastră, în care vor fi deschise secții de vot. Este vorba de județele: Iași, Suceava, Bacău și Galați.

„În afară de transport și hrană, oamenilor li se promit și sume de bani: între 100 și 500 de lei moldovenești pentru fiecare persoană. În spatele acestei „operațiuni” este un fost ministru din R. Moldova, dat în căutare internațională”, a precizat candidatul PUN.

În acest context, Dorin Dușciac a rugat CEC să se autosesizeze și să întreprindă toate măsurile necesare pentru a nu permite fraudarea alegerilor parlamentare noi în circumscripția nr. 50, precizând că deține câteva dovezi referitor la cele spuse și că deja le-a transmis organelor de anchetă.

Contactată de redacție, purtătoarea de cuvânt a CEC, Rodica Sârbu, a declarat că: „CEC nu comentează acuzațiile aduse de anumiți concurenți electorali vizavi de unele acțiuni care nu s-au produs. În cazul în care aceste lucruri se vor adeveri, urmează a fi probate, documentate și investigate în mod corespunzător”.

Dorin Dușciac a cerut și Poliției de Frontieră să se autosesizeze și să anunțe public, dacă mâine la punctele de trecere cu România se va înregistra un flux exagerat de călători, care nu este caracteristic pentru această perioadă a anului.

Menționăm că mâine, 20 octombrie, se vor organiza alegeri locale generale și parlamentare noi în patru circumscripții electorale.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!