/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

A doua noapte de proteste violente în Chile! Trei morți într-un incendiu dintr-un supermarket

20 octombrie 2019, ora 10:03

Protestele violente din Chile nu contenesc! Trei oameni au murit într-un incendiu provocat într-un supermarket din Santiago, în cea de-a doua noapte de proteste. Două persoane s-au stins imediat, iar cea de-a treia a murit la spital, a anunțat primarul Karla Rubilar.

Violențele nu se opresc chiar dacă președintele Sebastian Pinera a suspendat majorarea prețurilor pentru transportul cu metroul, care a și provocat protestele.

În aceste condiții, autoritățile au activat starea de urgență, iar soldații și tancurile au fost scoase în stradă, pentru prima dată din 1990 când Chile a revenit la democrație, după dictatura lui Augusto Pinochet.

În cea de-a doua zi de violențe, protestatarii au incendiat autobuze, au atacat stațiile de metru și au blocat traficu, provocând pagube imense întregului oraș. Poliția a folosit gaze lacrimogene și tunuri de apă.

Peste 300 de oameni au fost arestați, iar 156 de polițiști au fost răniți.

More than 300 people have been arrested, and 156 police injured, as were 11 civilians, police said.

Proteste au avut loc și la Concepcion, Rancagua, Punta Arenas, Valparaiso, Iquique, Antofagasta, Quillota și Talca.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram