/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Năstase a votat pentru viitor. Vorbește despre semnalele de fraudare a votului și îndeamnă cetățenii să aleagă din primul tur

missing
20 octombrie 2019, ora 09:35

Candidatul Blocului ACUM la alegerile locale pentru funcția de primar al Chișinăului, Andrei Năstase, s-a prezentat la vot împreună cu soția și fetița. Politicianul a venit cu gânduri bune pentru Chișinău și pentru suburbii, care sunt  „centura de aur a capitalei”, le-a caracterizat Năstase.

„Am votat pentru oameni, pentru principiile și valorile mele. Am votat pentru viitor, pentru că am certitudinea că în această zi cu toții vom învinge trecutul pe care ni l-au intoxicat alții cu minciuni. Chișinăuienii vor demonstra lumii întregi că ne dorim o schimbare a lucrurilor spre bine, atât la nivel central cât și la novel local. Ne dorim o viață mai bună. Am votat cu gândul la generațiile viitoare”, au fost primele declarații ale lui Năstase după ce a pus votul în urnă.

Liderul Blocului ACUM a îndemnat chișinăuienii să iasă masiv la vot și să aleagă un primar din primul tur, pentru a evita ulterioare cheltuieli de la buget, dar și pentru a face posibilă munca administrației locale în cel mai scurt timp.

Două săptămâni înseamnă foarte și foarte mult. E vorba de punerea în mișcare a unor mecanisme care ne-ar asigura să avem o iarnă liniștită. Al doilea tur înseamnă niște bani grei de la stat, de la contribuabili, iată de ce eu mi-aș dori ca cetățenii să iasă astăzi în mod masiv la vot, pentru că tot astăzi se decide Consiliul Municipal Chișinău – un organ foarte important pe care noi ni-l dorim să aibă o majoritate responsabilă”, a îndemnat politicianul.

Andrei Năstase a vorbit și despre semnalele care vin în privința încercărilor de fraudare a alegerilor: „Fac apel către toată lumea de bună credință să fim vigilenți, pentru că avem semnale că încă se mai practică sau se gândesc unii să fraudeze aceste alegeri. Să sesizăm instituțiile de drept, să nu admită nimeni pomeni electorale, să nu admită încălcarea cadrului legislativ”.

Liderul Blocului ACUM a dat asigurări că în acest scrutin nimeni nu va anula votul cetățenilor: „Nimeni, absolut nimeni nu va îndrăzni să anuleze votul oamenilor, pe care și l-au exprimat într-un proces democratic. Pentru cei care au invalidat alegerile am cea mai aspră sancțiune pe care le-o putem da –  ieșirea noastră masivă la vot. Am certitudinea că astăzi va fi altfel decât ieri. Moldova pornește pe o nouă cale: a adevărului, a solidarității, a demnității”.

Soția lui Andrei Năstase a comentat scurt că își dorește să-și plimbe copilul în acest oraș și să fie în primul rând în siguranță.

Andrei Năstase urmează să meargă la o întrevedere cu observatorii internaționali care au venit să monitorizeze aceste alegeri.

 

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram