/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Prezență slabă la vot în diasporă! La Veneția, au votat de zece ori mai puțini oameni față de scrutinul precedent

missing
20 octombrie 2019, ora 12:17

În secțiile de votare din Europa, unde moldovenii votează pentru parlamentare noi în circumscripția nr.50, prezența la urne este foarte slabă, până la această oră.

La Paris, până la ora 10:00, au votat în jur de 70 de persoane, în toate cele trei secții de vot din capitala Franței.

„Jumătate de votanți sunt chiar membrii comisiilor electorale”, scrie pe Facebook Dorin Dușciac, candidat la parlamentare în această circumscripție din partea Partidului Unității Naționale.

Și la Veneția, prezența la vot este joasă. Până la această oră, au votat aproximativ 100 de persoane în secția nr. 28. În cea de-a doua secție din regiune se atestă aceeași situație.

„Data trecută, la această oră aveam peste o mie de cetățeni care votase”, a declarat pentru TV8.md, Ion Plop, membru al Biroului secției de vot nr.28 Veneția din circumscripția 50 din Europa.

Amintim că, la alegerile parlamentare din februarie, mandatul de deputat în această circumscripție a fost câștigat de Maia Sandu, care a renunțat la fotoliul din Parlament în favoarea funcției de prim-ministră.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram