/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Situații scandaloase la secțiile de vot! O femeie a rupt cinci buletine, un bărbat a încercat să „fure” unul, iar un cuplu a aruncat buletinele jos

20 octombrie 2019, ora 17:45

Reprezentanții „Promo Lex” au înregistrat mai multe situații scandaloase în secțiile de votare. Alegătorii au uitat buletinele de vot pe masă sau în cabine, le-au rupt din supărare în fața membrilor birourilor electorale sau le-au aruncat pe jos. Iar un bărbat a încercat să „fure” un buletin de vot.

În secția de vot 01/283 din Băcioi o femeie a rupt cinci buletine de vot, fiind supărată pe faptul că nu înțelege ce e scris în limba română. „Promo Lex” precizează că aceasta vorbea în limba română. Ulterior, femeia a primit buletine de vot în limba rusă, iar cele rupte au fost anulate de comisie.

La secția de votare 01/197 din sectorul Ciocana, doi alegători au fost somați de membrii Biroului Electoral pentru că discutau cu voce ridicată, lângă cabina de vot, despre opțiunea lor. Aceștia s-au supărat de observația pe care au primit-o, au aruncat buletinele pe podea și au plecat. Un alt alegător a ridicat buletinele și le-a introdus în urna de vot. Ulterior, alegătorii buclucași s-au întors și au cerut să li se elibereze alte buletine, dar solicitarea le-a fost respinsă.

În secția de vot 1/110 din sectorul Buiucani, un alegător a încercat să iasă din clădire cu un buletin de vot. Președintele Biroului Electoral l-a observat și i-a cerut să-l pună în urnă. Alegătorul a ignorant solicitarea și a aruncat buletinul peste urna de vot.

La secția de votare 1/28 din sectorul Botanica, un alegător a uitat buletinele de vot pe masă, fără a aplica ștampila votat pe acestea. Dat fiind faptul că persoana a fost recunoscută, președintele Biroului Electoral a luat decizia de a merge cu urna mobilă la domiciliul alegătorului pentru ca acesta să-și exercite dreptul la vot.

Au fost înregistrate și câteva cazuri când buletinele au fost uitate în cabinele de vot. Acestea au fost anulate de membrii Birourilor electorale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram