Reprezentanții „Promo Lex” au înregistrat mai multe situații scandaloase în secțiile de votare. Alegătorii au uitat buletinele de vot pe masă sau în cabine, le-au rupt din supărare în fața membrilor birourilor electorale sau le-au aruncat pe jos. Iar un bărbat a încercat să „fure” un buletin de vot.

În secția de vot 01/283 din Băcioi o femeie a rupt cinci buletine de vot, fiind supărată pe faptul că nu înțelege ce e scris în limba română. „Promo Lex” precizează că aceasta vorbea în limba română. Ulterior, femeia a primit buletine de vot în limba rusă, iar cele rupte au fost anulate de comisie.

La secția de votare 01/197 din sectorul Ciocana, doi alegători au fost somați de membrii Biroului Electoral pentru că discutau cu voce ridicată, lângă cabina de vot, despre opțiunea lor. Aceștia s-au supărat de observația pe care au primit-o, au aruncat buletinele pe podea și au plecat. Un alt alegător a ridicat buletinele și le-a introdus în urna de vot. Ulterior, alegătorii buclucași s-au întors și au cerut să li se elibereze alte buletine, dar solicitarea le-a fost respinsă.

În secția de vot 1/110 din sectorul Buiucani, un alegător a încercat să iasă din clădire cu un buletin de vot. Președintele Biroului Electoral l-a observat și i-a cerut să-l pună în urnă. Alegătorul a ignorant solicitarea și a aruncat buletinul peste urna de vot.

La secția de votare 1/28 din sectorul Botanica, un alegător a uitat buletinele de vot pe masă, fără a aplica ștampila votat pe acestea. Dat fiind faptul că persoana a fost recunoscută, președintele Biroului Electoral a luat decizia de a merge cu urna mobilă la domiciliul alegătorului pentru ca acesta să-și exercite dreptul la vot.

Au fost înregistrate și câteva cazuri când buletinele au fost uitate în cabinele de vot. Acestea au fost anulate de membrii Birourilor electorale.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!