/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Vino pe alegeri.tv8.md! Cunoaște-ți candidații și află rezultatele scrutinului

20 octombrie 2019, ora 16:14

În timpul campaniei electorale te-am îndemnat să alegi liber, iar pentru a-ți cunoaște candidații am creat instrumentul alegeri.tv8.md. Aici sunt cei peste trei mii de pretendenți la funcții de primari și deputați care astăzi îți așteaptă votul.

Cea mai aprigă luptă se va da în capitală, unde sunt tocmai 18 candidați la funcția de primar. Accesând pagina orașului Chișinău, puteți vedea ce șanse de câștig le dau sondajele sociologice acestor candidați

Chișinău nu este singura localitate cu buletine lungi de vot. Bunăoară în orașul Soroca sunt 12 candidați la funcția de primar. Lung va fi și buletinul de vot al alegătorilor din diasporă, aceștia vor alege un deputat din cei 11 pretendenți.

Sunt însă 17 localități din republică unde candidează câte o singură persoană. Acești candidați vor deveni primari, dacă pentru ei vor vota peste 50% dintre alegători.

În unele localități, cum este Sîngera, alegătorilor li se vor da azi tocmai cinci buletine de vot.

„O să fie foarte complicat pentru că o să fie multe foi, mai ales la aceștia bătrâni.. ca să pună ștampila pentru vot”.

În Republica Moldova secțiile de votare se vor închide la ora 21:00. Așa că fii cu ochii pe alegeri.tv8.md ca să afli primele rezultate ale scrutinului. Iar pe parcursul acestei luni, când își vor începe activitatea consiliile raionale și municipale, îți vom arăta cum au fost împărțite fotoliile de consilieri și cine sunt noii președinți de raioane

Alegerile sunt mai simple, cu TV8.md.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram