Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor la alegerile locale din Chișinău, care a obținut cel mai bun rezultat în turul I (40%) afirmă că, cel mai probabil, fracțiunea PSRM din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) va crea o majoritate cu cea a blocului ACUM. Ceban zice că socialiștii vor colabora chiar și cu liberalii Veronica Herța și Ion Ceban, cu excepția lui Dorin Chirtoacă, despre care spune că ar avea probleme cu integritatea. Declarațiile au fost făcute la emisiunea Politica Nataliei Morari de la TV8.

Întrebat cum au de gând socialiștii să facă o majoritate cu ACUM, dacă ieri Andrei Năstase (31%), principalul său contracandidat, a spus că aleșii municipali din partea blocului nu se vor uni într-o coaliție cu cei din PSRM, Ion Ceban a spus: „În primul rând, Blocul ACUM are două partide…”. Ceban susține că nu înțelege în calitate de ce face Năstase aceste declarații: „În calitate de președinte al Platformei DA, de ministru de Interne, de candidat, de primar suspendat?”.

PSRM a obținut 37,5% din voturile alegătorilor pentru Consiliul Municipal, iar Blocul ACUM, 33,2%.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!