politic

CIFRE! Câte voturi s-au dat ieri pentru patru mandate de deputat în comparație cu parlamentarele trecute

21 octombrie 2019, ora 17:57
Distribuie:

Cele patru persoane care urmează să ocupe fotoliile de deputat după alegerile parlamentare noi, organizate ieri, au fost votate de mai puțini cetățeni în comparație cu cei care obținuse mandatele la scrutinul din luna februarie.

Reprezentanta Blocului ACUM, Galina Sajin, care a fost desemnată câștigătoare în circumscripția 50 din Europa a luat de șapte ori mai puține voturi în comparație cu Maia Sandu care obținuse mandatul în februarie 2019.

De 13 ori mai puține voturi a acumulat candidatul socialiștilor desemnat câștigător în circumscripția nr.48 Slobozia, Tiraspol, Bender. Vitalii Evtodiev a acumulat doar 909 voturi față de 11 961 cât luase Viorel Melnic la scrutinul precedent.

În circumscripția nr.17 Nisporeni, democratul Ghenadie Verdeș a acumulat cu 7 525 de voturi mai puțin decât luase fostul său lider de partid Vladimir Plahotniuc. Scorul voturilor a fost 13 401 – 20 926.

La o diferența mai mică de voturi au fost frații Năstase. Dacă Andrei Năstase a ajuns deputat după ce a acumulat 14 015 voturi în luna februarie, ieri, Vasile Năstase a adunat 10 825 de voturi.

 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram