Experții Corina Gaibu, Constantin Borosan, Marin Ghenciu, Sergiu Tofilat și Victor Parlicov au fost promovați de Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) ca reprezentanți ai societății civile în întreprinderile din domeniul energetic precum RED-NORD, CET NORD, Termoelectrica, Energocom.

Cei cinci experți vor fi membri ai organelor de conducere a acestor întreprinderi: consiliu, comitet de audit și comisia de cenzori.

Potrivit reprezentanților MEI, echipa de experți fac parte din cadrul mai multor organizații nonguvernamentale: Expert-Group, IDIS Viitorul, GFA Consulting Group GmbH, Watchdog și vor contribui la îmbunătățirea managementului, eficientizarea administrării proprietății publice și maximizarea profitului în sectorul energetic.

„Punem preț pe transparentizarea acestor întreprinderi, care, anterior au fost o sursă permanentă de profit pentru buzunarele grosolane a unor funcționari de partid, având un impact negativ asupra tarifelor energiei electrice, cetățenii fiind puși în situația să achite tarife peste limita salariilor care le primesc”, a spus în acest context ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan.

Membrii consiliilor, comitetelor de audit și comisia de cenzori sunt numiți în cadrul Adunării generale extraordinare a acționarilor din domeniului energetic.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!