Candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la șefia capitalei, Octavian Țâcu, a spus că îl va susține în turul doi al alegerilor din municipiul Chișinău pe candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase. Țîcu a precizat că nu-și retrage nici un cuvânt pe care la spus în campania electorală despre Năstase, suportul său fiind condiționat de dorința de evita ca Primăria capitalei să fie câștigată de socialiști. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă. 

„PUN și eu, ne exprimăm suportul pentru candidatul Blocului ACUM. Acest suport va fi condiționat de dorința de construi o alianță pro-europeană în Chișinău și de a nu permite ca fotoliul de primar al orașului Chișinău să fie ocupat de candidatul Partidului Socialiștilor (PSRM)…M-am angajat în această campanie electorală pentru a scăpa capitala de PSRM. Cred că dacă vor câștiga Primăria municipiului Chișinău, socialiștii vor izola orașul de partenerii externi”, a declarat Octavian Țîcu.

După ce a obținut un scor mic la scrutinul de ieri, politicianul a spus că se va întoarce în Parlament. „Eu merg în Legislativ cu un mandat oferit de 20 de mii de cetățeni. Mandat care a fost dat împotriva sistemului”. Totodată, Octavian Țîcu a mulțumit locuitorilor capitalei care au votat pentru dânsul. „Pentru cei 5% dintre chișinăuieni, care mi-au oferit votul, voi avea un respect aparte”, a spus candidatul PUN.

De asemenea, în cadrul conferinței de presă, președintele PUN, Anatol Șalaru, i-a propus lui Octavian Țâcu să ocupe funcția de președinte al formațiunii, însă cel din urmă nu a răspuns dacă va accepta sau nu această propunere. Totuși el a precizat că a rămas entuziasmat de echipa cu care a lucrat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!