„Conseq Investment Management”, unul dintre cei mai mari manageri de fonduri din Cehia, și-a majorat participația la producătorul de vinuri „Purcari” la 6,25% prin achiziția a 1,25  de milioane de acțiuni. Astfel, în prezent, investiția cehilor este de 27 de milioane de lei în cadrul companiei,  potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor publicate la bursă.

Cehii de la „Conseq” au ajuns la 6,25% din companie prin intermediul a două fonduri, respectiv„ Conseq Invest Plc” (3,64%) şi „Conseq penjisni spolecnost” (2,61%).

La începutul lunii octombrie, „Lorimer Ventures”, societate înregistrată în Cipru şi al doilea cel mai mare acţionar al producătorului de vinuri „Purcari”, a lichidat deţinerea de 22% pe care o avea la companie, prin intermediul unei oferte accelerate, pentru suma de 91 milioane de lei. „Purcari” menţiona atunci că a fost vorba de mai mulţi cumpăratori.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!