Un grup de judecători a depus o sesizare la Centrul Național Anticorupție prin care cere ca președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteață, să fie cercetat pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. Documentul a fost publicat de bizlaw.md 

Magistrații susțin că Musteață a încălcat legea atunci când a convocat ședințele CSM-ului, deoarece a fost revocat din funcție, împreună cu alți cinci membri ai CSM, prin decizia Adunării Generale a Judecătorilor din 27 septembrie.

Grupul de magistrați este de părere că organizarea ședințelor CSM de după Adunarea Judecătorilor este o „acțiune ce depășește în mod vădit limitele drepturilor și atribuțiilor acordate prin lege și contravine intereselor publice sau drepturilor și intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice sau juridice”.

Solicitat să comenteze această acțiune a grupului de judecători, Dorel Musteață a spus că nu știe nimic despre sesizare, pentru că nu i-a fost expediată: „Când voi face cunoștință cu ea o să mă expun”.

Dorel Musteață a mai declarat că apar multe semne de întrebare referitor la faptul că sesizarea a fost depusă la Centrul Național Anticorupție și nu la Poliție, așa cum ar trebui să fie.

Precizăm că ședințele CSM au fost convocate pentru zilele de 17 octombrie și 22 octombrie, dar în ambele cazuri nu au avut loc din lipsă de cvorum. Pe 25 octombrie, urmează a fi organizată o nouă Adunare Generală a Judecătorilor pentru a fi aleși noi membri în CSM.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!