Vladimir Cebotari, deputat din Partidul Democrat (PDM) și candidat al formațiunii la alegerile locale de duminică, afirmă că printre candidații Partidului Socialiștilor (PSRM) la funcțiile de primari de localități la scrutinul de pe 20 octombrie se regăsesc și foști edili ai PDM. Declarația a fost făcută aseară, la emisiunea Cutia Neagră de la TV8. La rândul său, Vasile Bolea, deputat socialist, a negat cele spuse de Vladimir Cebotari.

„Dacă o să studiați atent lista primarilor care au candidat din partea PSRM, o să vedeți un șir de primari care s-au aflat în rândurile PD-ului. Nu-i nimic aici… De ce să ne ascundem după draperiile care sunt transparente și așa”, a declarat Vladimir Cebotari.

Democratul a mai spus că în această campanie electorală mai mulți candidați, inclusiv de la PD, și chiar el nemijlocit, au fost presați și intimidați, făcând aluzie la faptul că acest lucru a fost admis și agreat de exponenții guvernării ACUM – PSRM.

„Mie mi se creează impresia că domnul Cebotari are undeva carnetul de partid al PSRM și vorbește așa ca să inducă lumea în eroare. Domnule Cebotari, cu certitudine nu este așa. Acestea nu sunt metodele noastre, posibil sunt metode pe care pe timpuri le-ați folosit Dvs.”, a fost replica lui Vasile Bolea.

PDM a obținut cele mai  multe mandate de primar în localitățile din republică, în turul I al alegerilor – 191 la număr; la rândul lor PSRM are din primul tur 124 de primari.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!