/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Detalii legate de perchezițiile de la ”Calea Ferată”. Ce au căutat procurorii

missing
23 octombrie 2019, ora 18:01

Procuratura municipiului Chișinău vine cu noi detalii legate de descinderile de azi de la Calea Ferată. Procurorii anunță că au fost efectuate 40 de percheziții pe faptul transportării băuturilor alcoolice și altor mărfuri, în baza documentelor falsificate, în vagoanele – restaurant ale trenurilor care circulă în afara țării. 

Perchezițiile au fost efectuate la domiciliile, automobilele persoanelor implicate, în oficiile de la ”Calea Ferată”, depou, precum și în vagoanele-restaurante vizate. Ilegalitățile examinate de procurori vizează perioada anilor 2015-2019, atunci când factori de decizie ai Întreprinderii de Stat „Calea Ferată a Moldovei” s-au folosit de situația lor de serviciu și au falsificat facturi fiscale, dar și ștampile ale organelor vamale și altor autorități care permit efectuarea transportării mărfurilor.

Toate acestea au fost întreprinse în scopul prezentării lor la verificările vamale spre Belarus, Rusia și Ucraina, pentru transportarea cu aceste acte false a băuturilor alcoolice și altor mărfuri, într-o cantitate mai mare decât cea permisă.

15 persoane au statut de bănuit. Nimeni nu a fost reținut deocamdată.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele responsabile riscă o amendă de până la 42.250 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 5 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram