Procuratura municipiului Chișinău vine cu noi detalii legate de descinderile de azi de la Calea Ferată. Procurorii anunță că au fost efectuate 40 de percheziții pe faptul transportării băuturilor alcoolice și altor mărfuri, în baza documentelor falsificate, în vagoanele – restaurant ale trenurilor care circulă în afara țării. 

Perchezițiile au fost efectuate la domiciliile, automobilele persoanelor implicate, în oficiile de la ”Calea Ferată”, depou, precum și în vagoanele-restaurante vizate. Ilegalitățile examinate de procurori vizează perioada anilor 2015-2019, atunci când factori de decizie ai Întreprinderii de Stat „Calea Ferată a Moldovei” s-au folosit de situația lor de serviciu și au falsificat facturi fiscale, dar și ștampile ale organelor vamale și altor autorități care permit efectuarea transportării mărfurilor.

Toate acestea au fost întreprinse în scopul prezentării lor la verificările vamale spre Belarus, Rusia și Ucraina, pentru transportarea cu aceste acte false a băuturilor alcoolice și altor mărfuri, într-o cantitate mai mare decât cea permisă.

15 persoane au statut de bănuit. Nimeni nu a fost reținut deocamdată.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele responsabile riscă o amendă de până la 42.250 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 5 ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!