/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 644: Atac din Marea Neagră, optimism la Kiev, iar Zelenski e la Odesa! Rusia nu exclude un război cu NATO

Judecătorul Ion Chirtoacă, după eșuarea Adunării Judecătorilor: „Este un circ regizat de anumite grupuri de interes”

25 octombrie 2019, ora 11:22

Judecătorul Ion Chirtoacă, unul dintre cei care a susținut ideea organizării astăzi a Adunării Generale a Judecătorilor, califică eșuarea evenimentului drept „un circ regizat”. În opinia lui, faptul că Adunarea Judecătorilor nu a avut cvorum este rezultatul implicării unui grup de interese din anturajul guvernării. 

„Noi astăzi ne-am adunat inclusiv cu scopul de a discuta opiniile Comisiei de la Veneția care ne-a spus foarte clar că reforma justiției pornește de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). În contextul în care premierul a fost prezent la ședința CSM-ului și a spus că nu are încredere în CSM-ul lui Plahotniuc, dar azi Guvernul susține membrii demiși ai CSM-ului, repet, membrii demiși. Se încearcă mimarea reformei justiției. Nu poți să faci o reformă autentică atunci când foștii călăi se transformă în victime. Judecătorii tot au dreptul la libera exprimare. Ceea ce s-a făcut a fost un circ regizat de grupuri de interese din anturajul guvernării”, a declarat magistratul Ion Chirtoacă.

La rândul său, judecătorul Ghenadie Pavliuc, consideră că adunarea este una legală și că nu recunoaște membrii actuali ai CSM.

Adunarea Generală a Judecătorilor urma să aibă loc astăzi, la ora 10:00 și urma să fie pus în discuție subiectul alegerii unei noi componențe  a CSM. Întrunirea însă nu a avut însă cvorum. Magistrații au spus că vor convoca Adunarea în altă zi.

TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram