Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, care candidează la funcția de primar al Chișinăului, nu este de acord cu majorarea tarifului la energia electrică, care a fost aprobată în august de Agenția pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Politicianul consideră că majorarea este nejustificată și ilegală și s-a adresat în instanța de judecată, solicitând anularea hotărârii ANRE-ului din 16 august. Dosarul este pe rol la Curtea de Apel Chișinău, iar magistrații se întrunesc astăzi, la ora 11:00, pentru a examina solicitarea lui Andrei Năstase.

„Nimeni nu a realizat un audit. Ce s-a introdus în acel tarif. S-au pus tot felul de cifre fără a fi verificate”, a spus Andrei Năstase.

Amintim că, pe 16 august, ANRE a acceptat solicitările furnizorilor de energie electrică și a majorat tarifele. Astfel, consumatorii care utilizează energia electrică furnizată de „Gas Natural Fenosa” plătesc 1,89 lei kWh/h, cu 10 bani mai mult decât achitau până în august. În cazul companiei „Furnizare Energie Electrică Nord”, tariful aprobat este 2,23 lei/kWh, față de prețul anterior de 1,91 lei/kWh.

Vedeți mai jos cum a explicat ANRE necesitatea majorării tarifelor la energia electrică.

ANRE explică de ce a majorat tarifele la energia electrică

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!