/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Năstase a dat în judecată ANRE-ul pentru „majorarea ilegală” a tarifului la energia electrică

missing
28 octombrie 2019, ora 10:29

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, care candidează la funcția de primar al Chișinăului, nu este de acord cu majorarea tarifului la energia electrică, care a fost aprobată în august de Agenția pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Politicianul consideră că majorarea este nejustificată și ilegală și s-a adresat în instanța de judecată, solicitând anularea hotărârii ANRE-ului din 16 august. Dosarul este pe rol la Curtea de Apel Chișinău, iar magistrații se întrunesc astăzi, la ora 11:00, pentru a examina solicitarea lui Andrei Năstase.

„Nimeni nu a realizat un audit. Ce s-a introdus în acel tarif. S-au pus tot felul de cifre fără a fi verificate”, a spus Andrei Năstase.

Amintim că, pe 16 august, ANRE a acceptat solicitările furnizorilor de energie electrică și a majorat tarifele. Astfel, consumatorii care utilizează energia electrică furnizată de „Gas Natural Fenosa” plătesc 1,89 lei kWh/h, cu 10 bani mai mult decât achitau până în august. În cazul companiei „Furnizare Energie Electrică Nord”, tariful aprobat este 2,23 lei/kWh, față de prețul anterior de 1,91 lei/kWh.

Vedeți mai jos cum a explicat ANRE necesitatea majorării tarifelor la energia electrică.

ANRE explică de ce a majorat tarifele la energia electrică

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram