Duminică, la Călărași, unde va avea loc turul doi al alegerilor pentru desemnarea viitorului primar, lupta va fi crâncenă. În turul doi a ajuns candidatul Blocului ACUM, Ion Olari, și candidatul Partidului Socialiștilor (PSRM), Gheorghe Stratan, dar diferența de voturi dintre cei doi concurenți în urma alegerilor din primul tur este de doar 14 voturi.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale (CEC), pentru Ion Olari au votat 923 de oameni, iar pentru Gheorghe Stratan – 909. Primul a acumulat 22,35%, iar al doilea, 22,01%.

Pe locul trei în competiția pentru șefia Primăriei orașului Căușeni a ajuns candidatul Partidului Uniunea Salvați Basarabia (USB), Victor Ambroci, căruia nu i-au ajuns circa 60 de voturi pentru a continua lupta în turul doi. Ambroci a luat 851 de voturi sau 20,61% din voturile alegătorilor.

În total, la Căușeni au candidat 11 persoane pentru funcția de primar.

Mai multe informații despre alegerile locale din acest an, candidații care au câștigat din primul tur și cei care au ajuns în turul doi, găsiți pe Alegeri.tv8.md.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!