Război în Ucraina, ziua 277: Avertizare din Estonia și petiția unor mame. RLI: Rusia complotează pentru a-l lichida pe Lukașenko

Ruslan Codreanu, exclus din cursa pentru Primăria capitalei, se adresează la CEDO

28 octombrie 2019, ora 10:09

Ruslan Codreanu urmează să se plângă la CEDO pentru faptul că ar fi fost scos exclus ilegal din cursa pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. Acesta a anunțat într-o postare pe Facebook că împreună cu avocații săi, lucrează la cererea propriu-zisă și se arată convins că va obține câștig de cauză. Banii ce îi vor reveni drept despăgubire, Codreanu promite să îi doneze unei grădinițe – creșă.

”Moldova va mai pierde încă un dosar la CEDO. După cum am mai spus, noi nu ne oprim.

1. Toți experții în alegeri au recunoscut că am fost scos ilegal din cursă.
2. Există deja rapoarte internaționale și a societății civile pe acest subiect.
3. Misiunea Internațională de Monitorizare a alegerilor ENEMO a constat că mi-a fost refuzată înregistrarea atât mie, cât și altor independenți, din cauza unor erori formale minore și a unor interpretări variate ale legii”, a scris Ruslan Codreanu.

Codreanu se întreabă, de asemenea, dacă împotriva judecătorilor care au pronunțat sentințe pierdute la CEDO se iau măsuri.

”Dacă tot avem peste 350 dosare pierdute, avem poate și un top a judecătorilor care au acționat cu rea credință și neglijență, la ordine politice, când au pronunțat sentințele? Statul ce face cu ei? A răspuns cineva pentru milioanele pierdute la CEDO? Moldova a pierdut și va pierde dosare într-o veselie la CEDO, dar pe nimeni văd că nu deranjează acest fapt – nici pe autorități, nici pe judecători și nici actuala alianță care nu schimbă nimic. Sistemul judecătoresc continuă să fie selectiv și subordonat clasei politice. Dar toți dorm liniștiți – din cursă am fost scos, jocurile lor merg mai departe. Faptul că există Curtea Europeană pentru Drepturile Omului – nu-i interesează, pentru că nu vor plăti ei, dar va plăti bugetul de stat. Adică tot din buzunarele noastre se plătește o dată salariile lor, a doua oară despăgubirile pentru dosarele pierdute la CEDO”, spune fostul primar interimar al capitalei.

Ruslan Codreanu a fost exclus din cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Chișinău. Curtea Supremă de Justiție a admis recursurile depuse de Comisia Electorală Centrală și Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale și a casat decizia din 8 octombrie a Curții de Apel Chișinău.

Astfel, instanța a menținut decizia din 4 octombrie a Judecătoriei Chișinău cu sediul Râșcani care i-a refuzat lui Ruslan Codreanu înscrierea în cursa electorală.

Amintim că Ruslan Codreanu s-a adresat în instanță după ce i s-a refuzat înregistrarea în cursa electorală la Primăria Chișinău în calitate de candidat independent, din motiv că peste 700 de semnături ale susținătorilor colectate de acesta au fost declarate invalide.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram