/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Sturza îndeamnă la „vot geostrategic” pentru Chișinău: Modelul PSRM nu diferă de cel al lui Plahotniuc

28 octombrie 2019, ora 10:57

Fostul premier al R. Moldova, Ion Sturza, îi îndeamnă pe chișinăuieni să voteze geostrategic pe 3 noiembrie, pentru a nu admite ca socialiștii să pună mâna pe capitală, care a fost de la independență „o redută a democrației și demnității naționale, unde s-a vorbit românește”.

„Chișinăuienii după independență nu au avut steaua roșie în frunte! A-l vota pe Ion Ceban ar însemna să dăm orașul unui bolșevic deghizat în „băiat modern”. Înseamnă a dona orașul unei influențe externe străine nouă. Modelul de business politic pe care îl construiesc socialiștii moldoveni nu diferă cu nimic de cel al lui Plaha – spațiul informațional, economic, juridic. Și acum premiul mare – Chișinăul”, a scris Sturza pe facebook.

Acesta amintește că a susținut „coaliția situațională” dintre Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor, pentru a distrugere oligarhia, dar spune că: „nu e vina mea că cu distrugerea e mai greu, în schimb le place la toți să „guverneze”. Chișinăul nu e un punct geostrategic. Nu interesează pe nimeni în afară de chișinăuieni”.

Mulți sunt cam decepționați de activitatea lui Andrei Năstase. Pare obosit, mai puțin coerent și deseori pe dinafara problemelor orașului. E rezultatul concentrării exclusive pe lupta de ani de zile cu regimul Plahotniuc. E timpul să ieșim din tranșee! Dar fără a risca să fim executați de la spate de „aliați”. Andrei poate și trebuie ajutat în rezolvarea problemelor orașului de o echipă dinamică de profesioniști, inclusiv de unii care au candidat la postul de primar.

Iv Ceban? E un produs extrem de scump de PR. În el s-au pompat mulți bani – consultanți, materiale de propagandă. Toate gesturile și vorbele lui sunt un spectacol bine regizat de către politehnologi. Dar în esență, lipsit de conținut și teleghidat de interese obscure. Sa ne aducem aminte de activitatea sa in Consiliu, plină de ieșiri aberante.

Andrei poate și va fi un primar bun!”, și-a încheiat Ion Sturza postarea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram