În plină campanie electorală, reprezentanții Blocului ACUM și Partidului Socialiștilor își aruncă reciproc săgeți și vin cu tot felul de avertizări, uitând de coaliția pe care au făcut-o în luna iunie, pentru crearea majorității parlamentare și Guvernului Maiei Sandu. Dacă Igor Dodon îi tot sperie pe membrii Blocului ACUM că ar putea să-și găsească alți parteneri de alianță în Parlament și să facă remanieri în Guvern, Andrei Năstase le amintește socialiștilor că au dosare la Procuratură, care ar putea fi revăzute.

Candidatul socialiștilor Ion Ceban s-a lăudat în cadrul dezbaterilor electorale de la Jurnal TV că a identificat mai multe nereguli în capitală, în perioada în care a fost în Consiliul Municipal Chișinău, iar Năstase i-a reproșat că acțiunile sale nu au avut finalitate.

„Câte sesizări ați depus la Procuratură? Câte dosare există?”, l-a întrebat Năstase pe Ceban. „Peste o mie. Ele sunt pe site-ul ionceban.md. La compartimentul bloguri este toată corespondența mea”, a răspuns acesta.

Eu dacă pornesc un lucru, îl duc până la capăt. O cerere pentru uzurparea puterii în stat împotriva lui Plahotniuc  până nu am dus-o la capăt nu am lăsat-o. O cerere împotriva ordonanței prin care dosarele în privința voastră au fost clasate… o să le duc până la capăt. O să treacă aceste alegeri și mă ocup eu de voi”, a avertizat Năstase.

Amintim că procurorii au inițiat un proces penal pentru finanțarea ilegală a Partidului Socialiștilor din Federația Rusă, după ce în spațiul public au apărut imagini în care Igor Dodon îi povestește lui Vladimir Plahotniuc că ar primi aproximativ 700 de mii de dolari pe lună de la Moscova pentru întreținerea partidului. Ulterior, procurorii au emis o ordonanță de refuz în pornirea unui dosar penal, pentru că acțiunile de finanțare ilegală a PSRM nu s-au confirmat.

Șeful Procuraturii Anticorupție Viorel Morari a declarat zilele trecute, în cadrul unui club de presă, că cele 12 volume cu toate materialele adunate în acest caz se află pe masa sa de lucru și urmează să le examineze, pentru a se convinge că nu există temei pentru inițierea cauzei penale.

Viorel Morari are pe masă 12 volume de materiale în privința finanțării Partidului Socialiștilor: „Vreau să le analizez”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!