Vlad Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat (PDM), a fost anunțat în căutare internațională de Centrul Național Anticorupție (CNA).

„Având în vedere desconsiderarea citației emise de procurorii anticorupție și neprezentarea sa în fața organului de urmărire penală, cetățeanul Vladimir Plahotniuc Gheorghe (a.n. 1966), anunțat inițial în căutare națională și în privința căruia a fost aplicată măsura preventivă – arestul preventiv, a fost dat în căutare internațională și interstatală de către Centrul Național Anticorupție”, menționează reprezentanții Procuraturii Anticorupție, într-un comunicat.

La începutul lunii octombrie, oamenii legii anunțau despre un dosar intentat în Republica Moldova pe numele lui Vlad Plahotniuc, în care acesta este cercetat pentru spălarea banilor, săvârșită în proporții deosebit de mari.

Fostul președinte al democraților a fost așteptat și la audieri, dar avocații acestuia au cerut amânarea discuțiilor de la Procuratură, explicând faptul că Plahotniuc nu se va afla în țară în perioada solicitată.

Pe 11 octombrie, Judecătoria sectorului Ciocana a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, pe numele lui Vlad Plahotniuc.

Vezi și:

/VIDEO/ Avocatul lui Plahotniuc: Procurorii nu au probe destule pentru arestarea lui. Ce spune despre revenirea lui în țară

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!