/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ultima oră! Plahotniuc, anunțat în căutare internațională

29 octombrie 2019, ora 13:18

Vlad Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat (PDM), a fost anunțat în căutare internațională de Centrul Național Anticorupție (CNA).

„Având în vedere desconsiderarea citației emise de procurorii anticorupție și neprezentarea sa în fața organului de urmărire penală, cetățeanul Vladimir Plahotniuc Gheorghe (a.n. 1966), anunțat inițial în căutare națională și în privința căruia a fost aplicată măsura preventivă – arestul preventiv, a fost dat în căutare internațională și interstatală de către Centrul Național Anticorupție”, menționează reprezentanții Procuraturii Anticorupție, într-un comunicat.

La începutul lunii octombrie, oamenii legii anunțau despre un dosar intentat în Republica Moldova pe numele lui Vlad Plahotniuc, în care acesta este cercetat pentru spălarea banilor, săvârșită în proporții deosebit de mari.

Fostul președinte al democraților a fost așteptat și la audieri, dar avocații acestuia au cerut amânarea discuțiilor de la Procuratură, explicând faptul că Plahotniuc nu se va afla în țară în perioada solicitată.

Pe 11 octombrie, Judecătoria sectorului Ciocana a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, pe numele lui Vlad Plahotniuc.

Vezi și:

/VIDEO/ Avocatul lui Plahotniuc: Procurorii nu au probe destule pentru arestarea lui. Ce spune despre revenirea lui în țară

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram