Președintele Partidului Politic ”Platforma Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, solicită publicarea de urgență a înregistrărilor video din timpul interviurilor candidaților la funcția de procuror general. Năstase spune că acest lucru este necesar pentru a asigura transparența procesului de selecție a pretendenților.

”Acest subiect trebuie, în opinia mea, foarte repede, limpezit din toate punctele de vedere. Am militat în permanență pentru un proces legal de reformă, de maximă transparență, asigurând că în viitor instituțiile fundamentale ale statului vor fi independente, vor activa și vor servi doar cetățeanul, fără ca asupra acestor instituții să planeze suspiciuni de orice natură. Iată de ce solicit publicarea de urgență a înregistrărilor video ale interviurilor, transparentizarea maximă și imediată a întregului proces de selecție a candidaților pentru funcția de procuror general”, a spus Andrei Năstase într-o intervenție live pe Facebook.

Amintim că ieri, Ministerul Justiției a făcut publice numele ultimilor patru candidați care vor fi propuși CSP pentru funcția de procuror general. Este vorba despre Crîșmaru Oleg, Gribincea Vladislav, Soltan Veaceslav, Stoianoglo Alexandr, selectați în urma etapei de interviu de către membrii Comisiei de preselectare.

Tot ieri, ministra Justiției, Olesea Stamate, a anunțat că în jumătatea a doua a acestei zile vor fi făcute publice înregistrările din timpul interviurilor.

Concursul pentru funcția de procuror general a fost anunțat de Ministerul Justiției pe 30 septembrie. La concurs s-au înscris 20 de candidați.

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!