Război în Ucraina, ziua 168: Ucraina își propune să recucerească Herson până la sfârșitul anului

politic

/DOC/ Un consiliu de experți privind reforma justiției va activa pe lângă președintele Dodon. Iată componența acestuia

30 octombrie 2019, ora 13:55
Distribuie:

Un consiliu consultativ de experți privind reforma sistemului justiției va activa pe lângă președintele Republicii Moldova. Șeful statului,  Igor Dodon a semnat un decret privind crearea acestui consiliu din care fac parte 13 specialiști.

Potrivit președintelui Dodon, este vorba despre experți de talie națională și internațională, neafiliați politic. Printre aceștia se numără fostul judecător la CEDO Stanislav Pavlovschi, Nicolae Eșanu – fost secretar de stat la Ministerul Justiției, avocații Pavel Midrigan, Gheorghe Amihalachioaie și Ion Vâzdoagă, precum și expertul internațional Carsten Mahnke. Lista completă a membrilor consiliului o puteți vedea mai jos.

”În vederea sprijinirii dezideratului de a avea o reformă cu adevărat eficientă a justiției, am decis să creez un Consiliu de experți notorii în domeniu, de talie națională și internațională, neafiliați politic, care vor activa independent pe lângă președintele Republicii Moldova. Sarcina de bază a Consiliului va consta în expertizarea inițiativelor legislative cu privire la reformarea sistemului justiției, precum și a legilor din acest domeniu care vor parveni la promulgare.”, a specificat Igor Dodon.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram