Un consiliu consultativ de experți privind reforma sistemului justiției va activa pe lângă președintele Republicii Moldova. Șeful statului,  Igor Dodon a semnat un decret privind crearea acestui consiliu din care fac parte 13 specialiști.

Potrivit președintelui Dodon, este vorba despre experți de talie națională și internațională, neafiliați politic. Printre aceștia se numără fostul judecător la CEDO Stanislav Pavlovschi, Nicolae Eșanu – fost secretar de stat la Ministerul Justiției, avocații Pavel Midrigan, Gheorghe Amihalachioaie și Ion Vâzdoagă, precum și expertul internațional Carsten Mahnke. Lista completă a membrilor consiliului o puteți vedea mai jos.

”În vederea sprijinirii dezideratului de a avea o reformă cu adevărat eficientă a justiției, am decis să creez un Consiliu de experți notorii în domeniu, de talie națională și internațională, neafiliați politic, care vor activa independent pe lângă președintele Republicii Moldova. Sarcina de bază a Consiliului va consta în expertizarea inițiativelor legislative cu privire la reformarea sistemului justiției, precum și a legilor din acest domeniu care vor parveni la promulgare.”, a specificat Igor Dodon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!